На Луганщині інформаторку терористів ув'язнили на майже 5 років

На Луганщині інформаторку терористів ув'язнили на майже 5 років

Укрінформ
На Луганщині за матеріалами Служби безпеки України засуджено до позбавлення волі на строк до 4 років і 7 місяців інформаторку бойовиків терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Співробітники спецслужби встановили, що протягом квітня 2014 - червня 2015 року мешканка Рубіжного за допомогою електронних каналів зв'язку передавала ватажку бойовиків на прізвисько «Лєший» дані про місця розташування, переміщення та кількісний склад військовослужбовців Збройних сил України. Вона також інформувала терористів про транспортування військової техніки через населені пункти Луганської і Харківської областей та затриманих правоохоронними органами України учасників терористичної організації «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція затримала бойовика, що супроводжував новобранців на "муштру" до РФ

Зазначається, що жінка у російських соціальних мережах під ніком «Лана Вовчиця» закликала сприяти діяльності «ЛНР», вступати до лав терористів та матеріально підтримувати банду «Призрак». На власній Інтернет-сторінці спільниця бойовиків розмістила список співробітників одного з підрозділів органів внутрішніх справ України з персональними даними.

Рубіжанський міський суд визнав затриману винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді чотирьох років та семи місяців позбавлення волі.

Судовий вирок набрав чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-