Мінінформ хоче розширити можливості телевежі у Покровську

Мінінформ хоче розширити можливості телевежі у Покровську

Укрінформ
Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін вважає, що запуск телевежі в Покровську Донецької області дозволить принаймні у 2,5 раза збільшити кількість домогосподарств, у яких дивляться українське телебачення та слухають наше радіо.

Про це він сказав на брифінгу в Укрінформі. 

"Зараз вирішується питання щодо дофінансування будівництва вежі у місті Покровськ, яка дасть можливість розширити коло споживачів інформації з точки зору технічних прогнозних показників у 2,5 раза. Тобто, умовно через питання, які стосуються рельєфу місцевості - просто більша висота ретранслятора, який мовитиме, має збільшитися покриття та кількість домогосподарств, у яких отримують український теле- та радіосигнал", - сказав Золотухін.

За словами заступника міністра, нині на окупованій території України з питаннями поширення теле- та радіосигналу, чим опікується МІП, є проблеми. "Ми не маємо можливості жодним чином впливати на представників влади держави-окупанта і її так званих партнерів - місцевих квазідержавних утворень. Тому на даний момент усі питання, які стосуються доправлення сигналу будь-якого, або це теле- та радіо-, або оповіщення населення - усе це може відбуватися виключно з території, яка контролюється державою", - додав він.

Читайте також: У Верхньопокровському мовлять 5 загальнонаціональних каналів - МІП

Золотухін запевнив, що Мінінформполітики веде переговори з державними та приватними структурами щодо посилення сигналу, налагодження системи оповіщення населення, а також щодо покриття території поблизу лінії зіткнення сигналом Інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-