Влада Луганщини готує виключення Новоолександрівки з переліку окупованих

Влада Луганщини готує виключення Новоолександрівки з переліку окупованих

Укрінформ
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз доручив підготувати документи щодо виключення села Новоолександрівка з переліку тимчасово окупованих населених пунктів.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook

"...Доручив підготувати пакет документів щодо виключення селища Новоолександівка з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, аби жителі Новоолександрівки мали змогу отримувати соціальні виплати у повному обсязі", - написав керівник ВЦА.

Він поінформував, що у селі залишилось 17 жителів, переважно це літні люди. Тут майже 90 зі 100 подвір'їв пошкоджені або знищені. Упродовж чотирьох років люди живуть без світла, газу та води. Тож першочерговим завданням місцевої влади є забезпечення енергопостачання та медичне обслуговування селян.

Читайте також: Українські військові взяли під свій контроль село у "сірій зоні"

Гарбуз додав, що тримає на особистому контролі відновлення основних комунікацій та роботи фельдшерсько-акушерського пункту. Тим, хто потребує невідкладної медичної допомоги, її нададуть фахівці Попаснянської районної лікарні, запевнив керівник області.

Як повідомлялося, Новоолександівка Попаснянського району Луганської області з 2014 року перебувавала в "сірій зоні", а днями українські військові взяли цей населений пункт під свій контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-