Українські військові взяли під свій контроль село у

Українські військові взяли під свій контроль село у "сірій зоні"

Відео
Укрінформ
Українські війська взяли під свій контроль село Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області, яке перебувало в "сірій зоні" на лінії розмежування.

Про це повідомляє "Військове телебачення"

"З 2015 року опорні пункти на околицях села були крайніми позиціями українських захисників з одного боку, та позиціями російських найманців з іншого. Віднедавна військовослужбовці ЗСУ поліпшили своє тактичне положення, просунувшися вздовж лінії розмежування на кілька кілометрів і взявши Новоолександрівку під свій контроль", - зазначається у сюжеті.

За словами військових, бойовики не припиняють спроб відвоювати цей населений пункт.

Читайте також: Штаб АТО: бойовики двічі порушили "тишу", загинув військовий

"У це село ми зайшли кілька днів тому. Противник, звичайно, намагається повернути втрачене. Вдень працюють і снайпери, і стрілецька зброя та ін. Вночі прострілюють з великокаліберних кулеметів. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі", - розповів тележурналістам один із військовослужбовців.

Водночас ВВС Україна повідомляє, що у штабі АТО підтвердили цю інформацію і наголосили, що українські військові діють у строгій відповідності з Мінськими домовленостями.

"Ми укріплюємо передові оборонні позиції. Про жодне порушення Мінських домовленостей мова не йде. Сили АТО дотримуються мирного плану Президента Порошенка і готові до будь-якого розвитку подій", - заявив речник штабу АТО підполковник Василь Лабай.

У прес-центрі штабу АТО додали, що українські військові взяли під контроль Новоолександрівку "днями".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-