Окупаційна влада ОРДО цілеспрямовано знищує Донбас - Українська сторона СЦКК

Окупаційна влада ОРДО цілеспрямовано знищує Донбас - Українська сторона СЦКК

Укрінформ
Ватажками окупаційної влади ОРДО продовжується практика повного ігнорування заявок підприємств про надання гарантій безпеки на час обслуговування та ремонтно-відновлювальних робіт на пошкоджених об’єктах інфраструктури Донецької області.

Про це інформує Українська сторона СЦКК. 

"Так, з початку 2018 року, станом на 26.01.2018, із уже сорока отриманих заявок на проведення зазначених робіт псевдокерівництвом ОРДО погоджено з наданням гарантій безпеки лише ОДНУ заявку (про це СЦКК повідомляло раніше). Ватажками ОРДО ігноруються заявки на проведення робіт по обидві сторони лінії розмежування, як на території Донецької області, підконтрольній уряду України, так і на окупованій території", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кучма просить розібратися, чому на Донбасі не працює Vodafone

Зазначається, що, зокрема, ремонтні бригади не мають можливості обслуговувати та підтримувати безпечне функціонування об’єктів інфраструктури, які відносяться до критично важливих та особливо небезпечних. Серед них дамба шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НПО «Інкор і Ко» (розташована поблизу населеного пункту Новгородське, Донецька область). 

У разі руйнування дамби, речовини, які зберігаються в шламонакопичувачі (до їх складу входять феноли, фенольні сполуки, сірчана кислота, формальдегіди, нафтопродукти, смолисті речовини, нафталін та інші речовини, що утворилися в процесі основного виробництва), можуть потрапити в річки Кривий Торець та Сіверський Донець, з якого, в свою чергу, здійснюється забір питної води для мешканців практично всього Донбасу.

Велику небезпеку становить також ділянка аміакопроводу державного підприємства "Укрхімтрансаміак" (в районі населеного пункту Травневе, Донецька область). Несвоєчасне проведення планово-попереджувальних робіт з обслуговування аміакопроводу може призвести до техногенної катастрофи з непередбачуваними наслідками.

Українська сторона СЦКК наголошує, що ненадання гарантій з боку ОРДО на безпечне проведення робіт унеможливлює введення в дію, відновлених українською владою газорозподільчої станції та газогону на ділянці Мар’їнка - Красногорівка, що у зимовий період ставить на межу виживання майже 26 тисяч мешканців цих населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-