Україна звернеться до координаторів ОБСЄ щодо Vodafone у зоні АТО

Україна звернеться до координаторів ОБСЄ щодо Vodafone у зоні АТО

Укрінформ
Українська сторона офіційно звертатиметься до координаторів від ОБСЄ в групах Тристоронньої контактної групи (ТКГ), Спеціальної моніторингової місії (СММ) та інших залучених до врегулювання конфлікту на Донбасі організацій через перешкоджання роботі мобільного оператора Vodafone в зоні АТО.

Про це повідомила у вівторок у Facebook народний депутат від БПП, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

"Україна офіційно звертатиметься до координаторів в Мінських групах від ОБСЄ, СММ тощо. Станом на сьогодні доступу до місць пошкодження мережі, через яку здійснювала зв'язок компанія Vodafone в зоні АТО, немає. Прохід до "сірої зони" для проведення робіт з відновлення зв'язку не гарантують саме окупанти. І це не новина для України, але напевно це головна новина для всіх, хто внаслідок дій в ОРДЛО залишився без зв'язку", - написала Фріз.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті пошкодження волоконно-оптичної лінії на окупованих територіях Донбасу 11 січня зник мобільний зв'язок. За наявною інформацією, через розрив магістрального оптоволоконного кабеля в районі населеного пункту Оленівка, підконтрольного так званій "ДНР", мобільний оператор Vodafone, до ребрендингу відомий як "МТС-Україна", повністю перестав працювати на окупованих територіях Луганської і Донецької областей.

Тобто пошкоджена волоконно-оптична лінія на окупованій території, куди доступ українським фахівцям неможливий.

На території "ДНР" зараз працює тільки місцевий мобільний оператор "Фенікс", який охоплює окуповану територію, але ніяк не може зв'язати місцевих жителів з абонентами, які проживають на підконтрольній  владі України території.

Читайте також: В ОРДЛО панікують через зникнення мобільного зв'язку – ОБСЄ

Мобільний оператор Vodafon просив забезпечити пропуск ремонтних бригад у "сіру" зону Донбасу для ремонту пошкодженої лінії і відновлення зв'язку. Але всі запити залишалися без відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-