Бойовики під час “тиші” створюють нові вогневі позиції у населених пунктах

Бойовики під час “тиші” створюють нові вогневі позиції у населених пунктах

Укрінформ
Бойовики незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької і Луганської областей використовують оголошений на новорічно-різдвяні свята режим тиші для облаштування нових вогневих позицій у межах населених пунктів.

На цьому наголошує українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК), повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики НЗФ ОРДО/ОРЛО продовжують використовувати введений з 23.12.2017 на час новорічних та різдвяних свят режим припинення вогню для облаштування та нарощування старих і створення нових вогневих позицій. Особливо цинічним і є те, що зведення зазначених фортифікацій та розміщення на них військової техніки та озброєння здійснюється у межах населених пунктів та у безпосередній близькості до житлових будинків мирних громадян України на тимчасово непідконтрольній уряду України території", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики блокують пересування спостерігачів ОБСЄ

Зокрема, повідомляється, що у звіті СММ ОБСЄ за 3 січня зазначено, що такі порушення виявлено у східній частині м. Кальміуське (кол. Комсомольське, 42 км на південний схід від Донецька), де техніка та обладнаний військовий об’єкт розташовані біля житлового будинку. Також зафіксовано облаштування окопів і траншей на відстані не більше 300 метрів від с. Калиново-Борщувате (Луганська область) та безпосередньо навколо житлового сектора с. Стила (Донецька область).

Українська сторона СЦКК наголошує, що такі цинічні дії НЗФ ОРДО/ОРЛО є свідченням жорстокої байдужості до місцевого населення та намаганням укотре використати мирних жителів населених пунктів окупованих територій як «живий» щит.

Як повідомлялося, 23 грудня 2017 року в Мінську було домовлено про черговий режим тиші на Донбасі на період новорічно-різдвяних свят. Однак бойовики продовжують порушувати домовленості, використовуючи, зокрема, заборонену домовленостями зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-