Більшість бойовиків з передового підрозділу дезертирували - розвідка

Більшість бойовиків з передового підрозділу дезертирували - розвідка

Укрінформ
Серед особового складу російсько-окупаційних військ зростає кількість випадків самовільного залишення місць служби і дезертирства, що свідчить про зниження морально-психологічного стану.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За інформацією Головного управління розвідки України, у з'єднаних частинах так званого першого і другого армійських корпусів російських окупаційних військ продовжується зниження рівня морально-психологічного стану і військової дисципліни серед особового складу. Зростає кількість випадків самовільного залишення місць  служби і дезертирств», -  розповів Мотузяник.

Читайте також: Ворог обстрілює сили АТО з великого калібру. Штаб нарахував 16 мін

Зокрема, зазначив він, цього тижня в одному з передових підрозділів 1 армійського корпусу самовільно залишили бойові позиції більшість бойовиків.  

Таким чином, повідомив речник Міноборони, «російське командування змушене в авральному порядку провести позачергову ротацію всіх так званих військовослужбовців цього підрозділу».

Він також додав: «4 січня цього року військовослужбовець однієї з частин 1 армійського корпусу противника демонстративно підірвав себе ручною гранатою. До самогубства він вдався після того, як командування вкотре відмовило йому в достроковому звільненні зі служби. Командування цієї частини намагається приховати причину інциденту, видаючи цей випадок за необережне поводження зі зброєю... Бойовика було звільнено попереднім числом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-