Кабмін затвердив порядок психологічної реабілітації учасників АТО

Кабмін затвердив порядок психологічної реабілітації учасників АТО

Укрінформ
Уряд затвердив Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції.

Відповідна постанова № 1057 від 27 грудня оприлюднена на сайті Кабміну.

Документом затверджено механізм організації проведення зазначеної реабілітації структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій, районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад.

"Метою психологічної реабілітації є: збереження або відновлення фізичного та психологічного здоров’я, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності, профілактика агресивної та саморуйнівної поведінки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львівському військовому госпіталі обстежують 11 поранених бійців АТО

Згідно з документом, реабілітація передбачає надання таких послуг, як психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, консультування, психологічна підтримка та супроводження, психотерапія, групова робота.

Послуги з психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-