Бойовики випустили близько 150 артснарядів по силах АТО

Бойовики випустили близько 150 артснарядів по силах АТО

Карта
Укрінформ
За минулу добу бойовики випустили по позиціях захисників України в районі проведення АТО близько 150 снарядів з артилерії калібру 122 мм, здійснили 15 прицільних обстрілів позицій.

Про це заявив на брифінгу у четвер речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 15 прицільних обстрілів позицій Збройних сил України. 6 разів наші військовослужбовці придушували вогневу активність бойовиків із зброї, не забороненої Мінськими угодами", - сказав речник.

На Луганському напрямку бойовики випустили 12 мін із мінометів калібру 120 мм по захисниках Новотошківського. Вісімнадцять 82-мм снарядів вибухнули в районі позицій сил АТО неподалік Травневого, ще 15 – поблизу Гладосового. У зв’язку з тим, що ці обстріли не становили загрози життю особового складу, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

На Донецькому напрямку, за словами Мотузяника, було гарячіше. Так, у районі Кам’янки зафіксовано приліт 16 снарядів бойовиків з артилерії калібру 122 мм. Ще стільки ж снарядів НЗФ випустили з мінометів різних калібрів. Також бойовики активно застосовували по захисниках Кам’янки гранатомети різних систем, кулемети та інше стрілецьке озброєння.

Читайте також: АТО: під Кам'янкою загинув військовий, четверо поранені біля шахти Бутівка

Поблизу шахти Бутівка НЗФ обстріляли наші позиції із мінометів, загалом випустивши близько 20 мін, а також гранатометів та кулеметів. Ще близько 20 мінометних снарядів, переважно калібру 120 мм, вибухнули біля наших позицій в районі Водяного. Бойовики супроводжували мінометні обстріли вогнем з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Приліт понад 25 мін бойовиків зафіксовано на наших позиціях поблизу Пісків. Тут НЗФ також застосовували озброєння БМП та великокаліберні кулемети.

15 мін калібру 120 мм бойовики випустили по захисниках Авдіївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-