Росія висунула умови повернення до СЦКК

Росія висунула умови повернення до СЦКК

Укрінформ
Росія готова повернути своїх військових у Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) за певних умов.

Про це повідомив в Facebook представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

«Щойно представник РФ в нашій групі з питань безпеки зробив офіційну заяву про те, Росія готова повернути своїх військових в СЦКК при певних умовах. Це затвердження положення про СЦКК, їх статусу, гарантій безпеки тощо», - повідомив Марчук.

Читайте також: У Берліні прогнозують "значні наслідки" виходу Росії із СЦКК

Він наголосив, що всі витрати на утримання російської частини СЦКК несла Україна, в тому числі і гарантії їх безпеки. «Повний текст заяви буде пізніше», - додав Марчук.

Як повідомляв Укрінформ, у Мінську в середу проходить засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України. Раніше українська сторона заявила, що планує обговорити питання припинення вогню на всій лінії зіткнення на період свят і зимових канікул. А на сепаратистських сайтах повідомляється про намір представників бойовиків порушити питання про відновлення роботи російських офіцерів у складі Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі.

МЗС Росії 18 грудня заявив, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

У МЗС України назвали вихід Росії з СЦКК провокацією, яка істотно підриває Мінські домовленості, і прагненням РФ зняти з себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави.

В українській розвідці також заявили, що через заяви Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів з СЦКК бойовики можуть перейти до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в районі проведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-