АТО: бойовики з

АТО: бойовики з "Градів" обстріляли житлові квартали Зайцевого

Карта
Укрінформ
Минулої доби російсько-окупаційні угруповання знову обстріляли цивільні об'єкти Луганщини з реактивних систем залпового вогню.

Про це на брифінгу у середу заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" житлові квартали населеного пункту Зайцеве. Встановлено, що вогонь вівся з тимчасово окупованої противником Горлівки. По мирним мешканцям Зайцевого було випущено 20 реактивних снарядів", - сказав речник.

За його словами, російсько-окупаційні війська ще 9 разів відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах Збройних сил України. Найгарячішою обстановка була в районі Троїцького, де опорні пункти силовиків були двічі обстріляні з мінометів 120-го калібру. Вогонь вівся одразу із двох напрямків.

Читайте також: Доба в АТО: двоє військових загинули, шестеро поранені

Незаконні збройні формування також обстріляли з мінометів Новотошківське, Травневе Новоолександрівку, Новолуганське і Троїцьке, загалом випустивши 64 міни 120 та 52 боєприпаси 82 калібру. Стрілецьку зброю та вогонь БМП проти українських військових бойовики застосували у районі Зайцевого, Луганського, Новоолександрівки, Новотошківського, Станиці Луганської, поінформував речник Міноборони.

Він додав, що у 4 випадках підрозділи ЗСУ відповідали вогнем із стрілецької зброї та БМП.

Помітно активізувалися бойовики і на Донецькому напрямку, де зафіксовано 22 прицільні обстріли наших опорних пунктів. У більшості випадків застосовувалося стрілецьке озброєння та гранатомети, але у районі Павлополя позиції ЗСУ двічі були обстріляні з мінометів забороненого Мінськими домовленостями калібру 120 мм, зауважив Мотузяник.

За його словами, найбільшу активність у застосовуванні всього спектру стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів НЗФ проявляли у районі Авдіївки.

Порушення перемир’я зафіксовано також біля Верхньоторецького, Водяного, Гнутового, Камянки, Новотроїцького, Павлополя, Старогнатівки та шахти Бутівка. Там бойовики вчора важку зброю не застосовували, проте неодноразово обстрілювали опорні пункти українських військових із гранатометів і піхотного озброєння.

"З метою придушення активності противника практично в усіх випадках військовослужбовці Збройних сил України застосовували у відповідь не заборонену Мінськими угодами зброю", - наголосив речник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-