Бойовики накрили мінометним вогнем сили АТО під Кримським і Трьохізбенкою

Бойовики накрили мінометним вогнем сили АТО під Кримським і Трьохізбенкою

Карта
Укрінформ
Минулої доби ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишалася напруженою, бойовики і надалі обстрілювали позиції сил АТО, в тому числі з мінометів різного калібру, всього випустивши за добу понад 130 боєприпасів.

Про це заявив на брифінгу в понеділок речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулої доби ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишалася напруженою, противник і надалі продовжував обстрілювати наші позиції, в тому числі з мінометів різного калібру і всього випустивши за добу понад 130 боєприпасів», - зазначив Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися у другій половині дня. З настанням темної пори доби, після 17:00 незаконні збройні формування (НЗФ) провели мінометний обстріл позицій сил АТО в районі Трьохізбенки, в ході якого було зафіксовано 10 розривів мінометних боєприпасів 120-го і 12 боєприпасів 82-го калібру. Після 19-ї години бойовики тричі обстріляли з мінометів різних калібрів підрозділи ЗСУ, розташовані неподалік Кримського.

Загалом НЗФ випустили у бік українських позицій 20 та 25 мінометних боєприпасів 120 та 82 калібру відповідно.

Загалом на Луганському напрямку зафіксовано 20 вогневих провокацій з боку НЗФ, у 8 випадках українські військовослужбовці відповідали вогнем з станкових гранатометів  і інших видів штатної стрілецької зброї.

Читайте також: Доба в АТО: двоє українських бійців поранені, троє отримали контузії

За словами Мотузяника, на Донецькому напрямку минулої доби відбулося 15 обстрілів з боку НЗФ. Тут бойовики також активно застосовували міномети 120 і 82 калібрів. На такий обстріл "військовослужбовці Збройних Сил України відповідали агресору прицільним вогнем зі зброї, яка не заборонена Мінським процесом", - наголосив Мотузяник.

Загалом минулої доби НЗФ здійснили 35 обстрілів в бік позицій українських військових по всій лінії зіткнення.

З метою знищення живої сили і активних вогневих засобів бойовиків військовослужбовці Збройних сил України відкривали вогонь у відповідь 22 рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-