АТО: найгарячіше на Луганському напрямку - за добу 19 ворожих обстрілів

АТО: найгарячіше на Луганському напрямку - за добу 19 ворожих обстрілів

Карта
Укрінформ
За минулу добу в зоні АТО з боку російсько-окупаційних військ зафіксували 28 прицільних ворожих обстрілів. Загалом ворог випустив у бік позицій українських військових 107 мін калібрів 120 та 82 мм.

Про це заявив на брифінгу в суботу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку  ворог провів 19 прицільних обстрілів у бік наших позицій. Протягом майже двох годин російські окупанти гатили з мінометів калібру 120 мм по захисниках Травневого, загалом випустивши 60 мін. Також тут зафіксовані непоодинокі прицільні обстріли наших позицій з озброєння БМП, гранатометів та іншої піхотної зброї", - сказав Мотузяник.

За його словами, були випущені ворожі міни калібру 82 мм у бік позицій українських військових у районі Кримського, Луганського, Катеринівки, Новоолександрівки. При цьому по цих опорних пунктах, а також у районі н.п. Лобачеве, Золоте, Зайцеве відбувалися неодноразові прицільні ворожі обстріли з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку протягом минулої доби зафіксовано 9 прицільних обстрілів позицій українських військових російсько-окупаційними військами.

По захисниках Авдіївки протягом двох годин окупанти випустили 12 мін калібру 120 мм та турбували вогнем із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Читайте також: У штабі уточнили, де загинули минулої доби бійці АТО

Також ворожі обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм зафіксовані по українським захисникам поблизу Опитного, Водяного, шахти Бутівка. Також у районі Кам’янки та Пісок ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. По захисниках Кам’янки вів обстріл ворожий снайпер.

На переважну більшість ворожих провокацій українські військові давали окупантам жорстку відповідь із гранатометів та стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-