Окупанти застосовують артилерію, танки та

Окупанти застосовують артилерію, танки та "Гради": 190 обстрілів за тиждень - ІС

Укрінформ
За минулий тиждень артилерійські підрозділи "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР" (оперативно підпорядковані 8 загальновійськовій армії Південного військового округу ЗС РФ) здійснили близько 190 вогневих ударів по позиціях ЗСУ на Донбасі.

Про це йдеться в оперативних даних групи "Інформаційний спротив", опублікованих керівником ІС народним депутатом Дмитром Тимчуком у Facebook.

"В останній тижневий період російські окупаційні війська на Донбасі збільшили інтенсивність вогневих ударів по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території. Всього в цей період артилерійські підрозділи "1 АК ДНР" і "2 АК ЛНР" (оперативно підпорядковані 8 загальновійськовій армії Південного військового округу ЗС РФ) здійснили близько 190 вогневих нальотів (за минулий тижневий період - близько 120) зі 152-мм і 122-мм артилерійських систем, 82/120-мм мінометів, 122-мм РСЗВ "Град", 122-мм переносних реактивних пускових установок "Град-П", БМП і танків", - йдеться в повідомленні.

Найінтенсивніше вогневі удари завдавалися по позиціях українських військ у районі населених пунктів Трьохізбенка, Новотошківське, Кримське, Золоте, Лозове, Попасна, Троїцьке, Луганське, Новоолександрівка, Верхньоторецьке, Авдіївка, Мар'їнка, Павлополь, Талаківка, Водяне, Лебединське та Широкине.

Читайте також: Бойовики планують нічні обстріли окупованих населених пунктів - штаб

За даними ІС, також продовжує відзначатися висока активність ведення розвідки супротивником із залученням військової, спеціальної і радіоелектронної розвідки з метою уточнення бойових порядків сил АТО на передньому краї, а також розкриття військових об'єктів для їх вогневого ураження. Крім того, практично по всій лінії зіткнення з противником зафіксована активізація діяльності ДРГ окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-