Луганську

Луганську "перекрили" воду через мільйонні борги

Укрінформ
Луганське енергетичне об’єднання провело знеструмлення Петрівської насосної станції Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою, зокрема, Луганськ та деякі навколишні населені пункти. Причина - мільйонні борги.

Про це повідомляє ТОВ "ЛЕО" у Facebook

"Причиною знеструмлення є борг водоканалу, що станом на 1 грудня складає 162 млн 401 тис. грн. При цьому борг сформувався якраз за рахунок боргів "ЛНР", бо 90% води, що добувається водоканалом, постачається на неконтрольовану територію. Слід відзначити, що борги Попаснянського водоканалу постійно зростають", - йдеться в повідомленні.

Так, у листопаді водоканал спожив електроенергії на 8 млн 646 тис. грн, а сплатив – лише 3 млн грн. Загалом в 2017 році оплата водоканалом електроенергії становила менш як 48,5 млн грн. А нараховано було понад 86,5 млн грн. Тобто оплата становила всього трохи більше 50% від нарахування.

А ще рік тому борг водників становив близько 120 млн. грн (без урахування штрафних санкцій). 

Читайте також: Обстріли бойовиків залишили без світла й газу мешканців села на Луганщині - Гарбуз

Луганське енергетичне об’єднання вже неодноразово відключало електропостачання об’єктам Попаснянського водоканалу, наприклад, "Петрівка" вже знеструмлювалась місяць тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-