Доба в АТО: бойовики гатять з артилерії та мінометів

Доба в АТО: бойовики гатять з артилерії та мінометів

Карта
Укрінформ
Бойовики продовжують відкривати вогонь в бік сил АТО, застосовуючи міномети та артилерійські системи. 

Про це у неділю на брифінгу поінформував речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Лише за добу ворог випустив 20 152-мм і 17 122-мм артилерійських снарядів, 123 міни з 120-мм мінометів та 62 – з 82-мм", – зазначив Мотузяник.

За його словами,  на Луганському напрямку в суботу зафіксовано 18 випадків порушення режиму тиші, 17 обстрілів були прицільними.

"Найпотужніший вогневий вплив російсько-окупаційні війська здійснювали на Світлодарській дузі. Саме тут вони випустили два десятки снарядів із артилерії калібру 152-мм поблизу Новолуганського. Обстріл тривав більше двох годин", – зауважив Мотузяник. Окрім цього, НЗФ відкривали вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї по позиціях захисників Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Золотого, Попасної та Новотошківського. 6 разів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також: У штабі уточнили, де отримали поранення бійці АТО

На Донецькому напрямку минулої доби українські військові зафіксували 12 обстрілів бойовиків. "Вогонь незаконні збройні формування щоразу відкривали щільний та прицільний, особливої напруги ситуація набула у Приазов’ї. Зокрема, вранці та протягом усього вечора поблизу Водяного і Широкиного противник вів інтенсивні обстріли із застосуванням 122-мм артилерії та мінометів. Також мінометні боєприпаси 120-го калібру вибухали на позиціях, які утримують Збройні Сили України неподалік Талаківки. Окрім цього, практично весь спектр стрілецького озброєння бойовики застосували по силам АТО на підступах до Павлополя і Гнутового", – додав Мотузяник.

Біля Опитного та Авдіївки НЗФ застосували ракетні комплекси, гранатомети та кулемети. Вранці бойовики відкривали вогонь із озброєння БМП неподалік Водяного, а пізно ввечері – під Гнутовим. На підступах до Широкиного незаконні збройні формування застосували зенітну установку. Українські військові 6 разів відкривали вогонь у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-