Штаб: під десятьма населеними пунктами окупанти прицільно гатять по силах АТО

Штаб: під десятьма населеними пунктами окупанти прицільно гатять по силах АТО

Карта
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська провели у середу 9 прицільних обстрілів опорних пунктів військовослужбовців ЗСУ на Луганському напрямку.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Зокрема, ворог обстріляв із 120-мм мінометів позиції наших захисників поблизу Троїцького. Із озброєння БМП, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів прицільний вогонь по силах АТО в районі населених пунктів Катеринівка, Кримське, Новоолександрівка, Попасна, Лобачево та Луганське", - повідомив він.

Читайте також: Росіяни готують провокативний артобстріл ОРЛО - розвідка

Мотузяник зазначив, що у переважній більшості випадків українські військові відповідали на вогонь із незабороненої Мінськими угодами зброї.

На "донецькому" фронті, за словами речника, бойовики здійснили три прицільні обстріли позицій сил АТО: "Поблизу Павлополя ворог застосував міномети калібру 120 мм. В районі Авдіївки та Кам’янки відбулися обстріли з гранатометів та стрілецької зброї".

"Загалом протягом минулої доби ворог провів 12 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. 9 разів українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими угодами", - підсумував Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-