СЦКК заперечує заяву бойовиків про захоплення ЗСУ села у “сірій” зоні

СЦКК заперечує заяву бойовиків про захоплення ЗСУ села у “сірій” зоні

Укрінформ
Бойовики ОРДО запустили черговий "фейк" для дискредитації підрозділів ЗСУ, заявивши, що українські військові нібито зайняли село Гладосове в “сірій” зоні під Горлівкою.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК).

“В ОРДО заявили про те, що підрозділи ЗСУ у ніч на 21 листопада поточного року зайняли населений пункт Гладосове, який знаходиться в “сірій” зоні під Горлівкою. При цьому українські військові начебто заборонили місцевим жителям виходити зі своїх будинків. В ОРДО також заявили, що сили АТО перекинули в село міномети та почали мінувати його околиці. Українська сторона СЦКК заявляє, що такі повідомлення не відповідають дійсності”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала на Луганщині понад 500 порушень "тиші" за добу

Підкреслюється, що підрозділи ЗСУ протягом останніх днів не здійснювали просування вперед і суворо дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до положень яких можуть зміцнювати або переобладнувати свої позиції, передислоковуватися в межах територій, визначених цими домовленостями.

Подібні провокаційні інформаційні повідомлення, наголошують в СЦКК, спрямовані на дискредитацію України та її Збройних сил в очах світового співтовариства. Тим більше, що цього тижня у Донецькій і Луганській областях з робочим візитом перебуває перший заступник СММ ОБСЄ Александр Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-