У Слов’янську бойовика “Яху” посадили на десять років

У Слов’янську бойовика “Яху” посадили на десять років

Укрінформ
Суд у Слов'янську виніс вирок 30-річному мешканцю Одеської області, який воював у "ДНР" на боці бойовиків, - 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Завдяки прокуратурі Донецької області до 10 років позбавлення волі засуджено активного учасника терористичної організації «ДНР», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у квітні 2014 року мешканець Одеської області з ідейних та політичних міркувань приїхав на тимчасово непідконтрольну Україні територію, де пройшов військову підготовку та став займатися бойовим забезпеченням терористів. У подальшому, отримавши прізвисько «Яха», чоловік зі зброєю в руках брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України у м. Слов’янську та навіть отримав від керівництва «ДНР» медаль «За оборону Слов’янська» і орден «Георгіївський хрест IV ступеня».

Читайте також: У Кремлі прокоментували можливість об'єднання "ДНР" і "ЛНР"

Бойовик активно пропагував серед свого оточення, у тому числі і через мережу Інтернет, злочинну політику терористів.

Дослідивши надані докази Слов’янський міськрайоний суд визнав 30-річного обвинуваченого винним за ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та відправив на 10 років за грати відбувати заслужене покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-