ОБСЄ: у Луганську – військова техніка і озброєні люди з білими пов'язками

ОБСЄ: у Луганську – військова техніка і озброєні люди з білими пов'язками

Фото
Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ і далі фіксує присутність військових машин і невстановлених озброєних людей у центрі Луганська.

Про це повідомляється на сторінці СММ ОБСЄ у Facebook.

"Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ) продовжує фіксувати наявність машин військового типу та присутність невстановлених озброєних осіб (у багатьох із них білі нарукавні пов’язки та приховані обличчя) у центрі міста Луганськ", - йдеться у повідомленні.

За даними спостерігачів, ситуація в місті загалом спокійна.

"Утім, команді СММ, що здійснювала патрулювання, невстановлені озброєні особи відмовили в доступі до перехрестя вулиць Лермонтова та Радянської",  - повідомили у Місії.

Зазначається також, що перший заступник голови СММ ОБСЄ прибув до Луганська, щоб приєднатися до своїх колег, які здійснюють моніторинг ситуації.

Як повідомляло агентство, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між кримінальними угрупованнями ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ "ЛНР" Ігоря Корнета. На думку експертів, цей конфлікт є наслідком протистояння різних груп впливу у Росії - ФСБ РФ, яка курує Корнета, і помічника президента РФ Владислава Суркова, яка стоїть за Плотницьким.

Читайте також: Вночі на Луганщину зайшли понад 300 одиниць бойової техніки РФ - Тука

За даними "Інформаційного спротиву", до Луганська було введено підрозділ російської ПВК "для стримування протистояння між Плотницьким і Корнетом". Також у вівторок з території РФ до Должанська (колишній Свердловськ) увійшла колона з кількох десятків "Уралів" з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР. Пізніше невеликими групами техніка і особовий склад перекидався у бік Луганська.

На даний момент, за даними "ІС", центр Луганська оточений російськими військами і представниками ПВК, що мають наказ контролювати ситуацію.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-