Минулої доби найгарячіше було на Луганському напрямку

Минулої доби найгарячіше було на Луганському напрямку

Карта
Укрінформ
Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російські окупаційні війська здійснили 25 обстрілів наших позицій.

Про це на брифінгу сказав речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російські окупаційні війська здійснили 25 обстрілів наших позицій. 15 разів наші захисники відкривали вогонь у відповідь», - сказав Лисенко.

Як зазначається, минула доба в зоні проведення АТО залишалась напруженою, противник провів 14 мінометних обстрілів по позиціях Збройних сил України, при цьому було випущено по наших захисниках понад 100 снарядів.

 Найгарячіше було на Луганському напрямку. Там незаконні збройні формування 18 разів відкривали вогонь у бік позицій Збройних сил України, - повідомив Лисенко.

Він зазначив, що в районі Кримського, Залізного, Луганського, Троїцького, Трьохізбенки та Новозванівки наші підрозділи піддавались обстрілам із мінометів. 

Читайте також: Доба в АТО: один загиблий, двоє поранених

«Крім того, впродовж доби ворог обстрілював із гранатометів та стрілецької зброї наші позиції неподалік Світлодарська, Золотого, Новолуганського та Троїцького. У разі потреби українські військовослужбовці давали агресору адекватну відповідь», - додав Лисенко.

На Донецькому напрямку зафіксовано 7 прицільних обстрілів наших позицій. Найгарячіше було під Павлополем, там ворог 4 рази відкривав вогонь із різних видів зброї, зокрема, близько 18:00 окупанти намагались розпочати обстріл із мінометів калібром 120 та 82 мм, проте встигли випустити лише по 2 міни, до того, як були придушені прицільним вогнем українських захисників, зазначів речник Міністерства оборони України з питань АТО.

Протягом доби ворог відкривав вогонь із гранатометів та стрілецької зброї по захисниках Мар'їнки та Авдіївки. Щоразу військовослужбовці ЗСУ застосовували у відповідь увесь наявний арсенал зброї, не заборонений Мінськими домовленостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-