Бойовики накрили гранатометним вогнем сили АТО під Новолуганським

Бойовики накрили гранатометним вогнем сили АТО під Новолуганським

Карта
Укрінформ
Минулої доби в зоні АТО російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати українські позиції зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Так, у районі Травневого на Луганщині опорні пункти ЗСУ були обстріляні зі 120-мм мінометів.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку зафіксовано 8 обстрілів з боку противника. Вранці та ввечері незаконні збройні формування обстріляли українські опорні пункти поблизу Травневого із 120-мм мінометів: загалом випустили 14 мін", - повідомив він.

За словами Лисенка, обидва обстріли не становили загрози для українських військових, вогонь у відповідь вони не відкривали.

Читайте також: Бойовики обстрілюють із танків та артилерії міста і села - штаб АТО

"Натомість, у районі Донця, Кримського, Олександрівки, Троїцького та Світлодарська, де противник застосовував по наших позиціях стрілецьку зброю, українські підрозділи давали противнику жорстку адекватну відповідь. У результаті, всі ворожі обстріли на цих напрямках тривали не більше 20 хвилин", – зазначив речник.

Крім того, під час обстрілу Новолуганського противник застосував гранатомети. Обстріл тривав 40 хвилин. Українські військові відповіли прицільним вогнем із СПГ-9.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 8 разів відкривали вогонь по українських позиціях з гранатометів та стрілецької зброї: поблизу Водяного, Новомихайлівки, Авдіївки, Пісків і Талаківки.

"По опорному пункту в районі Пісків ворог також випустив дві 82-мм міни. Щоразу українські захисники жорстко зупиняли провокації бойовиків вогнем із гранатометів різних типів та стрілецької зброї", - зазначив Лисенко.

Загалом по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 16 обстрілів позицій ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-