Бойовики обстрілюють із танків та артилерії міста і села - штаб АТО

Бойовики обстрілюють із танків та артилерії міста і села - штаб АТО

Укрінформ
Обстріли бойовиками мирних населених пунктів на Донбасі із забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння можуть призвести до непередбачуваних трагічних наслідків.

Про це йдеться у заяві штабу АТО, повідомляє прес-служба міністерства оборони України.

"Уже декілька днів поспіль проросійські бойовики ведуть вогонь із систем залпового вогню, танків, важкої артилерії та мінометів по українських містах і селах, які знаходяться вздовж лінії зіткнення... Від їхніх злочинних дій страждає місцеве цивільне населення та руйнується інфраструктура... У подальшому застосування НЗФ артилерійських систем може призвести до непередбачуваних трагічних наслідків, серед іншого - і до численних жертв серед цивільного населення", - йдеться у заяві.

В штабі нагадали, що декілька днів тому була обстріляна Трьохізбенка, потім Мар’їнка, потім Зайцеве з «Градів».

Крім того, в заяві наголошується, що штаб АТО перебуває у постійній координації з СЦКК. Зокрема, українська сторона щоденно інформує та закликає СММ ОБСЄ, у якої є представники на непідконтрольних українському урядові територіях ОРДЛО, промоніторити ситуацію на наявність у бойовиків важкого озброєння, передусім про РСЗВ, танки, ствольну артилерію та міномети — озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії зіткнення на встановлені відстані. 

Читайте також: Доба в АТО: на Луганському напрямку бойовики застосовують 120-мм міномети

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

На Донецькому напрямку російські найманці били по опорних пунктах ЗСУ з піхотного озброєння. Під обстрілами із гранатометів та великокаліберних кулеметів опинилися захисники Пісків і Талаківки, що біля Маріуполя, а зі стрілецької зброї та тих же великокаліберних кулеметів – підступи до Авдіївки і шахти Бутівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-