АТО: бойовики застосовують 120-мм міномети та БМП

АТО: бойовики застосовують 120-мм міномети та БМП

Карта
Укрінформ
Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська відкрито застосовували озброєння, заборонене Мінськими угодами. Більшість обстрілів припали на Луганський напрямок.

Про це на брифінгу у неділю поінформував речник з питань АТО Міністерства оборони полковник Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

"Чотири міни калібру 120-мм ворог випустив по військовослужбовцях Збройних сил України в районі Травневого. Ще 4 міни калібру 82-мм противник випустив поблизу Зайцевого. Додам, що в районі цього ж населеного пункту також зафіксовано неодноразові ворожі обстріли з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї", - зазначив речник.

Він додав, що з цих самих видів озброєння російсько-окупаційні війська вели обстріли позицій поблизу населених пунктів Луганське, Новоолександрівка, Майорськ, Лозове, Катеринівка та Новолуганське. З озброєння БМП бойовики обстріляли силовиків АТО в районі Попасної.

За словами полковника, на Приморському напрямку протягом минулої доби бойовики провели 6 прицільних обстрілів по підрозділах ЗСУ. Зокрема, незаконні збройні формування обстрілювали з мінометів калібрів 120- та 82-мм позиції українських силовиків поблизу Пісків, загалом випустивши 8 мін. 

"Також під мінометні обстріли калібру 82-мм потрапили позиції Сил АТО в районі населених пунктів Широкине та Водяне. Загалом ворог випустив по наших захисниках по 7 мін, а поблизу Водяного ще й застосував озброєння БМП", - зазначив речник МОУ.

Окрім цього, пізніше в районі Широкиного зафіксовано обстріл з 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23-2. Зі станкових та ручних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї НЗФ обстріляли українські позиції поблизу Новоселівки Другої та Старогнатівки, поінформував полковник Мотузяник.

Читайте також: Доба в АТО: під Зайцевим поранений військовий

"Зазначу, що вчора по обіді на Приморському напрямку ворожих обстрілів зафіксовано не було", - додав він.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 18 прицільних обстрілів українських позицій. Військовослужбовці ЗСУ 11 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь з озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями, підсумував речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-