Силам АТО призначили нового командувача

Силам АТО призначили нового командувача

Укрінформ
Новим командувачем сил антитерористичної операції призначено генерал-лейтенанта Михайла Забродського, командувача Високомобільних десантних військ Збройних сил України.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу речник Міноборони Андрій Лисенко. 

"Призначення пов'язано з плановою ротацією. Ротація була здійснена не лише у керівництві, а й у всіх підрозділах Збройних сил, які знаходяться на лінії зіткнення", - сказав речник.

Раніше командувачем сил АТО був перший заступник командира Наземних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Локота.

Забродський - Герой України, з березня 2015 року командувач Високомобільних десантних військ України.

Народився у 1973 році в Дніпропетровську. Закінчив Військову інженерно-космічну академію імені Можайського в Санкт-Петербурзі.

Після завершення навчання в академії п'ять років служив у Росії, після чого повернувся до України, де розпочав військову службу на посаді командира взводу протитанкових керованих ракет 95-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ. Згодом закінчив коледж Командування армії та Генерального штабу США.

З листопада 2009 по серпень 2010 року - перший заступник командира 95-ї окремої аеромобільної бригади. У 2009 році проходив службу на території колишньої Югославії, у Косово. У січні 2013 року Забродського призначено командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ.

Навесні - влітку 2014 року 95-та бригада під командуванням Забродського здійснювала блокування міст Слов'янськ і Краматорськ, захопила та утримувала важливий опорний пункт - гору Карачун.

23 серпня 2014 року Забродський отримав звання Героя України. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, орденом Данила Галицького, медалями та відзнаками.

У Києві на території Національного університету оборони України імені Івана Черняховського встановлено стелу з іменем Забродського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-