Окупований Луганськ опинився без води — через борги

Окупований Луганськ опинився без води — через борги

Укрінформ
ТОВ "Луганське енергетичне об’єднання" знеструмило Петровську насосну станцію Попаснянського водоканалу, яка забезпечувала водою жителів тимчасово непідконтрольної уряду території Луганської області, зокрема й Луганськ.

Про це заявив директор ЛЕО Володимир Грицай, повідомляє "Громадське радіо".

За його словами, станцію відключили через борг водоканалу, який наразі становить майже 157 мільйонів гривень.

«Це борг за поставлену електроенергію. Споживання сьогоднішнє не оплачується, і погашати борг ніхто не збирається. Тобто, воду ми постачаємо на непідконтрольну Україні територію, а гроші не отримуємо», - сказав Грицай.

За його словами, знеструмлення Петровської насосної станції означає, що Луганськ і деякі населені пункти, що розташовані поряд, частково не матимуть води. Утім, на цих територіях є альтернативні джерела її постачання.

Директор підприємства також наголосив, що про можливе відключення ЛЕО попереджало ще два роки тому.

У своєму блозі на "Цензор.Нет" Грицай заявив, що борг сформувався саме за рахунок боргів «ЛНР», бо 90% води, що добувається водоканалом, постачається на неконтрольовану територію.

Читайте також: Окупована Донеччина заборгувала за воду 1,6 млрд грн - Жебрівський

"Слід відзначити, що борги Попаснянського водоканалу постійно зростають, незважаючи на інформацію, що з початку 2017 року представники терористичної «ЛНР» почали сплачувати за споживання води - востаннє такі повідомлення були про передачу готівки на мості в Щасті під наглядом ОБСЄ. Так, в жовтні водоканал спожив електроенергії на 9 млн 156 тис. грн, а сплатив - лише 7 млн 805 тис. грн", - заявив він.

За даними директора підприємства, загалом в 2017 році оплата водоканалом електроенергії становила 45 млн 356,1 тисячі грн, а нараховано було 77 млн 927,8 тисяч грн, тобто оплата склала всього 58% від нарахування.

"При цьому добре відомо, що в «ЛНР» гроші за водопостачання збираються. І добре відомо, що РНБО розглядає це постачання води в «ЛНР» як завдання збитків державі та опосередковане пособництво тероризму", - наголосив Грицай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-