АТО: військовим довелося 17 разів відкривати вогонь у відповідь

АТО: військовим довелося 17 разів відкривати вогонь у відповідь

Карта
Укрінформ
Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська збільшили вогневу активність. На всіх напрямках вони також застосовували зброю, заборонену Мінськими домовленостями. 

Про це розповів речник МО України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час брифінгу в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом за минулу добу по всій лінії зіткнення противник здійснив 29 обстрілів. У 17 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь", – зазначив Лисенко.

На Луганському напрямку вчора після 6-ї ранку протягом усієї доби НЗФ відкривали вогонь поблизу Кримського, Новозванівки, Валуйського, Троїцького, Станиці Луганської та Новоолександрівки, застосовуючи різні типи гранатометів та стрілецької зброї. "Всі обстріли були прицільними. Тривалість кожного з обстрілів коливалася від 5 хвилин до години. Двічі у районі Кримського та Трьохізбенки противник застосовував 82-мм міномети, загалом випустивши 5 мін", – додав речник МОУ.

Читайте також: За добу в АТО поранені троє українських бійців

На Донецькому напрямку минулої доби українські військові зафіксували 13 випадків порушення режиму тиші. Близько 16-ї години бойовики відкрили вогонь з 120-мм міномету у районі Авдіївки, неподалік від Троїцького, випустивши 7 пострілів. Поблизу Зайцевого та Луганського окупанти двічі обстрілювали опорні пункти ЗСУ із БМП. Загалом протягом доби російсько-окупаційні війська 13 разів відкривали вогонь у бік позицій українських військових поблизу Авдіївки, Зайцевого, Кам’янки, тричі – у районі Пісків та Луганського, використовуючи при цьому гранатомети та стрілецьку зброю. "Декілька разів бойовики вели стрільбу всліпу, здійснюючи невдалі спроби виявити наші вогневі точки", – сказав Лисенко. У восьми випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь.

На Маріупольському напрямку відбулося 6 прицільних обстрілів. У Водяному з 9-ї ранку до опівдня бойовики тричі відкрили вогонь з кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. "Після 16-ї години бойовики здійснили по одному обстрілу українських опорних пунктів в районі Павлополя, Талаківки та Тарамчука", – повідомив речник МОУ з питань АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-