Тимчук готовий взяти на поруки Колмогорова

Тимчук готовий взяти на поруки Колмогорова

Укрінформ
У рішенні Маріупольського суду, що засудив учасника АТО, прикордонника Сергія Колмогорова до 13 років ув'язнення, немає ані справедливості, ані натяку на незаангажоване рішення.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук 

"Якщо ми говоримо про відрижку "русского мира" в наших судах - ласкаво просимо в Маріупольський суд, який засудив українського прикордонника С.Колмогорова до 13 років в'язниці за виконання наказу зупинити машину з порушниками на блокпосту у вересні 2014 року", - написав Тимчук.

Депутат зазначив, що Україна бореться за право називатися правовою державою. "Нашим суддям на замітку: правова держава - це перш за все суверенна держава, яка приймає у т.ч. судові рішення не під диктовку іншої сторони, тим більше - держави-агресора ", - додав Тимчук.

Він також здивувався, що "незалежний" маріупольський суд не прийняв досі "ніяких рішень з приводу підписання в Маріуполі у 2014 році меморандуму з "ДНР" і організації "спільного патрулювання" з бойовиками "дружинників" Ахметова". Замість цього, маріупольський суд засудив за виконання наказу українського силовика.

"У рішенні маріупольського суду ми не побачили ні права, ні справедливості, ні натяку на незаангажоване рішення", - обурився депутат.

Він нагадав, що 2 листопада справу розгляне Вищий спеціалізований суд у Києві.

"Якщо ми зараз здамо нашого прикордонника - гріш ціна нашій незалежності, оплаченої кров'ю тисяч українців. Гріш ціна нашому "правосуддю", - зазначив Тимчук.

Він також заявив, що як народний депутат готовий взяти на поруки Колмогорова. "Упевнений, знайду чимало однодумців в депутатському корпусі. Його місце - не в СІЗО, а в почесних рядах українських силовиків, які відстояли Україну", - зазначив він.

Як повідомлялося, старший солдат Бердянського прикордонного загону Сергій Колмогоров, який неодноразово виконував бойові завдання в зоні проведення АТО 9 вересня 2014 року чергував на блокпосту в районі Маріуполя. Під час несення служби військовослужбовці помітили недалеко від берега моря автомобіль, який блимав фарами, подаючи якісь сигнали, а потім попрямував в сторону блокпоста. На вимогу зупинитися для перевірки документів водій тільки натиснув на газ автомобіля і пішов на прорив. Попереджувальні постріли не зупинили порушника, швидкість транспортного засобу тільки збільшилася. Після цього було відкрито вогонь на ураження.

Читайте також: Справа прикордонника Колмогорова: Вищий спецсуд розгляне касацію 2 листопада

У результаті пасажирка транспортного засобу загинула, а водій, уродженець Донецька, не постраждав. Пізніше, після кількох допитів, він виїхав до Росії.

Як з'ясувало слідство, вогонь по автомобілю одночасно вели дев'ять осіб. Але цивільний суд Маріуполя засудив тільки прикордонника Сергія Колмогорова до 13 років ув'язнення. Апеляційний суд залишив вирок у силі.

Фото: uavarta.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-