Ескалація в АТО: бойовики випустили під Троїцьким 20 снарядів із

Ескалація в АТО: бойовики випустили під Троїцьким 20 снарядів із "Градів"

Карта
Укрінформ
Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення АТО продовжувала загострюватися. На окремих ділянках лінії розмежування окупанти вели обстріли із забороненої зброї. Зокрема, ворог вів вогонь із 120-мм мінометів та реактивних систем залпового вогню "Град".

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 15 обстрілів позицій Збройних сил України, з яких 12 були прицільними. Дев’ять разів українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із стрілецької зброї та гранатометів", - сказав він.

На Луганському напрямку у другій половині дня терористи 4 рази відкривали вогонь у бік позицій Збройних сил України. На підступах до Новотошківського були двічі зафіксовані обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів.

Читайте також: Доба в АТО: поранений український боєць

"А наприкінці доби в напрямку опорних пунктів Збройних сил України біля Троїцького противник випустив 20 снарядів із реактивної системи залпового вогню "Град". Зважаючи на те, що ці обстріли не становили загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали”,- повідомив Лисенко.

Водночас, поблизу Кримського на вогонь бойовиків захисники України відповіли ефективним вогнем із стрілецької зброї та гранатометів.

На Донецькому напрямку проросійські найманці 7 разів порушували режим тиші, переважно вдень та увечері. Найбільшу кількість обстрілів було зафіксовано в районі Авдіївки, де терористи чотири рази відкривали прицільний вогонь із піхотного озброєння. "Гаряче було і на підступах до Пісків, де противник понад годину вів вогонь із гранатометів та БМП. В районі Троїцького Донецької області ворог випустив в бік наших позицій 8 мін із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів", - повідомив Лисенко.

Він додав, що у переважній більшості випадків українські військовослужбовці "вгамовували" провокації прицільним вогнем, застосовуючи весь дозволений арсенал засобів вогневого впливу.

На Приморському напрямку вранці та увечері тут було зафіксовано 4 прицільні обстріли з боку бойовиків. Найтривожнішою обстановка була навколо Водяного, де після 11 години терористи здійснили обстріл позицій ЗСУ із великокаліберних кулеметів та випустили чотири 82-мм міни. Також найманці обстрілювали зі стрілецької зброї та гранатометів Гнутове, Лебединське та Талаківку.

Крім того, увечері проросійські сили двічі відкривали вогонь із 120-мм мінометів по житловій зоні Водяного, куди поцілили загалом чотири важкі мінометні снаряди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-