АТО: Найгарячіше - під Водяним та Пісками

АТО: Найгарячіше - під Водяним та Пісками

Карта
Укрінформ
Російсько-терористичні угруповання й надалі порушують режим перемир'я: більше 20 разів вони обстріляли українські позиції минулої доби.

Про це заявив у суботу на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко

"Упродовж останньої доби оперативна обстановка на лінії зіткнення сторін залишалася неспокійною... Загалом минулої доби по лінії зіткнення ворог провів 21 обстріл позицій ЗСУ, з них 18 були прицільними. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь", - зазначив Лисенко.

Він уточнив, що на Луганському напрямку бойовики 7 разів відкривали прицільний та щільний вогонь по позиціях ЗСУ, щоразу застосовуючи стрілецьку зброю та гранатомети. Двічі вони використовували міномети калібром 82 мм, при цьому під час нетривалих обстрілів випустили 5 снарядів поблизу Кримського і Новоолександрівки. Українські військові адекватно відповідали з наявного у них озброєння. 

"На Донецькому напрямку також зафіксовано 7 порушень режиму перемир'я з боку російсько-окупаційних сил. З полудня і практично до закінчення доби бойовики періодично застосовували стрілецьку зброю, гранатомети, а увечері поблизу Зайцевого по опорних пунктах українських підрозділів прицільно працювала бойова машина піхоти противника. Найбільше вогневих провокацій ворог спромігся організувати в районі Пісок. Там він тричі відкривав вогонь із стрілецької зброї, гранатометів, щоразу з іншого напрямку", - сказав Лисенко, додавши, що військовослужбовці ЗСУ відповідали жорстко і влучним вогнем змушували окупантів припиняти чергові спроби загострити обстановку. 

На Маріупольському напрямку, за словами речника МОУ, ворог також здійснив 7 прицільних обстрілів опорних пунктів українських підрозділів. 

Читайте також: Під Новоолександрівкою в бойовому протистоянні поранений боєць АТО

"Найвідчутніший вогневий вплив окупанти створили в районі Водяного. Там відбулося 3 обстріли в бік наших оборонців. Українські військовослужбовці двічі відповідали на провокації противника під Широкиним", - зазначив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-