СБУ має докази, що більше 300 громадян Сербії воювали в

СБУ має докази, що більше 300 громадян Сербії воювали в "ЛНР"

Укрінформ
Служба безпеки України встановила, що з початку конфлікту на Донбасі лише на території так званої ЛНР воювали більше 300 громадян Сербії, які за законами цієї країни мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це заявив на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Сербії у 2014 році був прийнятий так званий український закон, згідно з яким громадяни Сербії, які беруть участь у конфлікті на території України, повинні притягатися до кримінальної відповідальності, як тільки до них "дотягнуться" руки правосуддя Сербії. На сьогодні нам відомо, що лише на території "ЛНР" з початку конфлікту на Донбасі воювало більше 300 громадян Сербії", - сказав Грицак.

Він повідомив, що СБУ вже надіслала до Сербії дані щодо бойовиків, які воювали проти українських військ на Донбасі, зокрема в Луганську.

За словами Грицака, Службі безпеки України відомо, що більша частина цього сербського підрозділу дислокувалася у районі міста Алчевська. "Ми маємо конкретні адреси і дуже багато прізвищ", - зазначив Грицак.

Читайте також: За теракти в Маріуполі диверсантам обіцяли $3-5 тисяч — Грицак

Голова СБУ зауважив, що не буде оприлюднювати всі наявні дані, але надав ЗМІ прізвища шістьох сербських найманців, які воювали на боці "ЛНР".

"Я хочу, щоб ці дані стали відомі широкому загалу, і ми хочемо подивитися на реакцію офіційної влади (Сербії - ред.). У нас є докази, що ці люди воювали, і, якщо необхідно, ми надамо ці докази сербській стороні", - зазначив Грицак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-