Бойовики обстріляли з танків сили АТО під Авдіївкою - штаб

Бойовики обстріляли з танків сили АТО під Авдіївкою - штаб

Карта
Укрінформ
Минулої доби українські військові зафіксували різке загострення ситуації на Донецькому напрямку. Зокрема, бойовики відкривали поблизу Авдіївки вогонь з танків.

Про це повідомив у суботу, 30 вересня, під час прес-брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«З 5 до майже 9 ранку бойовики вели інтенсивний вогонь з важкого озброєння по позиціях українських військових на ділянці фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». В обох місцях бойовики застосовували міномети, а поблизу Авдіївки – відкривали вогонь з танків. Кількість снарядів, випущених під час цієї збройної провокації, наблизилась до позначки «80». Українські військові оперативно зреагували на загострення ситуації та відкрили вогонь у відповідь, в тому числі з бронетехніки», – розповів Лисенко.

За його словами, ще по одній збройній провокації з легкого озброєння зафіксовано у Кам’янці та Пісках. Всього минулої доби на Донецькому напрямку сталося 5 збройних провокацій з боку незаконних збройних формувань (НЗФ), 2 з яких – із використанням важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойовики здійснили по одному мінометному обстрілу у Новотошківському та Кримському. «Ці порушення режиму тиші припали на часовий проміжок між 20 та 21 годинами», – уточнив Лисенко.

Читайте також: Доба в АТО: четверо українських воїнів зазнали поранень

На Маріупольському напрямку у п'ятницю НЗФ відкривали вогонь на південному приморському рубежі. У Березовому бойовики застосували гранатомети різних систем та кулеметів. Обстріл тривав більше години.

«У Водяному бойовики провели 4 обстріли, одних з яких був мінометним. По два обстріли з легкого озброєння зафіксували у Павлополі та Талаківці», – зазначив речник Міноборони з питань АТО. Всього на цьому напрямку сталося 9 обстрілів з боку НЗФ, один з яких – із використанням важкого озброєння.

Як повідомлялося, минулої доби внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, четверо зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-