Луценко дав перше доручення новому військовому прокурору сил АТО

Луценко дав перше доручення новому військовому прокурору сил АТО

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив новому військовому прокурору Військової прокуратури сил АТО Олегу Ціцаку перевірити витрачання коштів на облаштування опорних пунктів на лінії розмежування.

Про це Генпрокурор написав у п'ятницю у Facebook, розповідаючи про свою поїздку в зону проведення АТО.

"Перше завдання новому військовому прокурору сил АТО - провести розслідування щодо витрачених коштів (на облаштування опорних пунктів - ред.) і в разі встановлення розкрадання - пред'явити обвинувачення тим керівникам ОДА, хто солодко спить в тилу", - написав Луценко.

Він зазначив, що під час своєї поїздки в зону АТО побував у 128 гірсько-піхотній бригаді, яка, за його словами, "надійно захищає свою ділянку", а от на другій лінії оборони побачив лише "імітацію опорного пункту", на що було насправді витрачено великі кошти з бюджету. 

"128 гірсько-піхотна бригада надійно захищає свою ділянку. А от за пару кілометрів углиб - те, що мало би бути другою лінією. Те, за що заплачено мільярди гривень. Те, що на ділі є імітацією опорного пункту: окопи без кріплення, перекриття бліндажів з гілок і 5 - 10 см грунту, броньовані двері та вікна вкрадені. Тому перше завдання новому військовому прокурору сил АТО - провести розслідування щодо витрачених коштів", - заявив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко 21 вересня під час своєї поїздки до Донецької області представив у Краматорську нового військового прокурора Військової прокуратури сил АТО Олега Ціцака.

Читайте також: Луценко представив у Краматорську військового прокурора сил АТО

Новопризначений військовий прокурор пообіцяв докладати максимум зусиль у своїй роботі, а також запевнив, що припинення розкрадання бюджетних коштів на війні стане одним з основних напрямів його роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-