АТО: бойовики півтори години гатили з мінометів та БМП по Новолуганському

АТО: бойовики півтори години гатили з мінометів та БМП по Новолуганському

Карта
Укрінформ
На Маріупольському напрямку було неспокійно практично по всьому фронту. За минулу добу на тут сталося 23 ворожих обстріли.

Про це заявив на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Слід зазначити, що значна частина ворожих обстрілів була достатньо тривалою. У Лебединському та Широкиному окупанти застосовували міномети. Основними "гарячими точками" вчора були Водяне (дев’ять обстрілів) та Лебединське (чотири обстріли). Також противник порушував режим тиші у Мар’їнському та Волноваському районах. Українські війська кілька разів відкривали вогонь у відповідь", - зазначив він.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат і поранень

На "донецькому" фронті з початку доби до 20 години бойові дії велися у Зайцевому та Авдіївці: "Окупанти активно порушували режим тиші і вдень, і вночі, застосовуючи легке озброєння та бронетехніку. О 20:30 ворог почав активно обстріл Новолуганського із застосуванням міномета та БМП, який тривав майже півтори години. В цей же час бойовики також активізувалися на інших ділянках фронту – у Майорську, Верхньоторецькому та Пісках".

Всього за добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли. У щонайменше семи епізодах українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Крім того, як повідомив Лисенко, противник здійснив шість обстрілів українських позицій на Луганському напрямку - у Кримському та Новотошківському, причому здебільшого у другій половині дня.

"Окупанти двічі застосовували міномети у Новотошківському, причому вогонь вівся з різних майданчиків. Зазначимо, що всі обстріли були нетривалими – до десяти хвилин", - додав речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-