АТО: бойовики обстрілювали Павлопіль із мінометів і

АТО: бойовики обстрілювали Павлопіль із мінометів і "Градів"

Карта
Укрінформ
Минулої доби бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку, тут зафіксовано 14 обстрілів.

Про це на брифінгу у середу заявив речник Міноборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маріупольський напрямок - там спостерігається певна активізація противника по всьому фронту. Зокрема, у Мар'їнському районі бойовики обстріляли Мар'їнку і Красногорівку, і в останній окупанти застосовували міномети. Поблизу Докучаєвська ворог був активним лише в обідню пору, обстрілявши тамтешні українські позиції в районі Новотроїцького та Богданівки, і в обох випадках ворог застосовував міномети», - сказав Мотузяник.

Як він зазначив, на півдні напрямку обстріли відбулися у Водяному та Павлополі, причому в останньому незаконні збройні формування випустили в бік позицій ЗСУ понад 30 мінометних снарядів та чотири реактивні снаряди з реактивних установок «Град - Партизан».

«Таким чином, всього 14 ворожих обстрілів зафіксовано минулої доби на Маріупольскому напрямку», - уточнив речник АТО.

Читайте також: Доба в АТО: четверо військових поранені, один підірвався на вибухівці

За його словами, на Луганському напрямку бойові дії тривають у Попаснянському районі та в районі Бахмутської траси. Ще до світанку та після дев'ятої години бойовики обстріляли українські позиції поблизу Троїцького та Новоолександрівки, а увечері п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ, в тому числі випустивши 5 мін по оборонцях Троїцького.

«На Бахмутській трасі гарячою точкою минулої доби було селище Кримське. Всього там бандформування порушили режим перемир'я тричі, і при цьому обстріли були менш тривалими, ніж поблизу Попасної, та натомість щоразу у Кримському ворог відкривав вогонь з мінометів», - додав речник, зауваживши, що на Луганському напрямку зафіксовано 10 обстрілів.

Як поінформував Мотузяник, на Донецькому напрямку минулої доби найгарячіше було в Авдіївці, де зафіксовано 4 обстріли загальною тривалістю понад 4 години.

«Вперше з початку доби ворог порушив тишу у Верхньоторецькому, впродовж півгодини відкриваючи вогонь зі стрілецької зброї. Пізніше тут уже в обід відбувся ще один ворожий обстріл, цього разу вже більшої інтенсивності. Цей обстріл тривав дві години, впродовж яких російсько-окупаційні війська випустили 15 мін та активно відкривали вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів», - зазначив речник.

Він додав, що режим тиші НЗФ порушили також у Зайцевому і поблизу Світлодарська, причому у другому випадку застосовували мінометний вогонь.

Загалом на Донецькому напрямку протягом доби зафіксовано 9 ворожих обстрілів, підсумував Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-