Бойовики в радіоефірі засвітили 5 КамАЗів

Бойовики в радіоефірі засвітили 5 КамАЗів "двохсотих" під Авдіївкою - джерело

Укрінформ
У результаті останніх боїв під Авдіївкою російсько-окупаційні війська зазнали величезних втрат. Зокрема, в одній з радіорозмов, перехопленій українськими військовими, їх представники гнівно кричали про "5 КамАЗів "двохсотих" - своїх убитих, що були вивезені з району боїв.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело в розвідувальних колах.

"Під Авдіївкою противник чотири рази піднімав у бій свої штурмові групи, у тому числі, два загони кадрових російських військовослужбовців. В цих боях вони зазнали величезних втрат, дуже багато поранених. За їх словами з радіоефіру -  "5 КамАЗів "двохсотих". Також говорять  про "якусь 72 бригаду укропівську", супроводжуючи далі нецензурною лайкою. Це свідчить про вишкіл та професіоналізм наших військових", - повідомив високопоставлений співрозмовник.

Він наголосив, що говорити про те, що на Донбасі воюють "бойовики", не зовсім коректно: "Потрібно говорити про збройні сили РФ на території Сходу України. Росіяни сформували 1 та 2 армійські корпуси на території "ДНР" і "ЛНР" відповідно. Керівництво ними здійснюється з Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ".

Координацією діяльності російських окупаційних військ на Донбасі займається особисто заступник начальника Генерального штабу ЗС РФ генерал-полковник Сергій Істраков. Конкретно боями під Авдіївкою керує російський генерал Валерій Асапов - "рік тому отримав від Путіна звання генерал-лейтенант, тепер під прізвищем Примаков керує 1 армійським корпусом". "В перехопленні розмов Примакова, який має позивний "Туман" - суцільна нецензурна лексика", - додає співрозмовник, обізнаний з ходом боїв під Авдіївкою. 

За його словами, росіяни явно не чекали такого опору від українських військових: "Російські генерали на Сході України в розмовах між собою, як правило, говорять, що воюють не з Україною, а - зі США та НАТО на території  України. От у них таке бачення, що нібито Україна не здатна себе сама захищати, а вони от воюють з військами НАТО".

Співрозмовник також зазначив, що на недавньому засіданні військового кабінету РНБО Президент Петро Порошенко зняв політичні обмеження для відкриття українськими військовими вогню у відповідь. "Президент дав чітку команду, що нашим військовим не заборонено відкривати вогонь у відповідь в силу того, що Росія зриває Мінські домовленості та не виконує їх. Командири мають право надавати наказ на відкриття вогню в разі небезпеки для своїх бійців, причому, з усієї зброї, що є у них на озброєнні. Якщо противник іде в атаку і потрібно відкрити загороджувальний вогонь - то й з мінометів та артилерії. Єдине, що це повна заборона ведення вогню по позиціях противника в житлових районах. Навіть якщо наш безпілотник бачить працюючу артилерію, умовно, в Донецьку, то вогонь для її придушення все одно не відкривається", - розповів співрозмовник агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-