Під Авдіївкою вбиті близько 80 військових РФ і бойовиків - Шкіряк

Під Авдіївкою вбиті близько 80 військових РФ і бойовиків - Шкіряк

Укрінформ
У морги Донецька за останні три доби доставлено вже близько 80 тіл убитих російських військових та терористів так званої ДНР.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"За оперативною інформацію з наших джерел у Донецьку, у морги міста за останні три доби доставлено вже близько 80 трупів знищених російських військових та терористів "днр", купа поранених. Остаточні цифри буде уточнено пізніше. Між собою поранені орки говорять, що якщо не просунуться далі в Авдіївці, то "укры могут пойти вперед и захватят Донецк, тогда нам всем п...ц" ( це мовою оригіналу)", - зазначив він.

Шкіряк додав, що зважаючи на значні втрати, рядові бойовики панікують і обурюються діями своїх російських кураторів відносно наказу про наступ в районі авдіївської промзони.

"Наказ атакувати Авдіївку і здійснити прорив вглиб нашої території дав ГШ ЗС РФ - прямий засновник і керівник російських терористичних банд "л/днр", безумовно за вказівкою Путіна.

Мета - черговий шантаж і спроба залякування української сторони задля можливих поступок Кремлю в рамках "мінського процесу", - підкреслив Шкіряк.

За його словами, наразі українські військові мужньо тримають оборону, міцно утримують свої та відбиті у бойовиків позиції і дають гідну відсіч агресору. Триває позиційне протистояння, але окупаційні війська знову можуть здійснити спробу прориву, щоб відбити втрачені плацдарми.

"Війна з РФ триває і знову переходить в режим активних бойових дій. Вічна Слава і Пам'ять Героям, що віддали своє життя за Україну!" - додав Шкіряк.

Як повідомлялося, зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт противника. Зараз бойові дії тривають.

За інформацією військових, озвученою віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, впродовж 29 січня терористичними угрупованнями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації з боку бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-