Місія ОБСЄ знову скаржиться на

Місія ОБСЄ знову скаржиться на "ДНР"

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) констатує, що в "ДНР" озброєні люди незаконно перешкоджають її роботі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила асистент відділу по роботі з пресою і публічною інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Марія Алексевич, надавши звіт і новини про діяльність місії від 21 червня 2016 року.

"Озброєні чоловіки зупинили патруль СММ у південній частині підконтрольного "ДНР"  с.Верхньошироківське і не дозволили йому проїхати в центр села. У підконтрольному "ДНР" с.Безіменне (30 км на схід від Маріуполя) озброєні чоловіки відмовили СММ у доступі на базу військового типу і попросили патруль негайно покинути це місце. Озброєні чоловіки у підконтрольному "ДНР" м.Новоазовськ (53 км на північний схід від Маріуполя) відмовили СММ у доступі на базу військового типу, посилаючись на відсутність свого "командира", - заявили спостерігачі. І підкреслили, що про всі ці випадки вони поінформували Спільний центр контролю і координації (СЦКК).

Місія нагадала, що доповнення до комплексу заходів від 29 вересня 2015 року передбачає зобов'язання СЦКК забезпечити оперативне реагування у разі, якщо СММ стикається з перешкодами при здійсненні моніторингу і верифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-