Американські військові розповіли, які сили спрямують на Чорне море

Американські військові розповіли, які сили спрямують на Чорне море

Укрінформ
Американські військові різних родів військ візьмуть участь у навчаннях Sea Breeze, які пройдуть 10-22 липня в Чорному морі.

Про це кореспонденту Укрінформу в ФРН повідомили з штутгартської штаб-квартири Командування США в Європі.

«Для участі в навчаннях, які проводяться спільно США і Україною з 10 по 22 липня 2017 року в Чорному морі, вирушать повітряні, наземні, морські та амфібійні сили», - йдеться в повідомленні.

Всього участь у маневрах, які проводяться у 17-й раз на щорічній основі, візьмуть військові з 17 країн - Бельгії, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, США, Туреччини, України, Франції, Швеції.

Основну увагу буде приділено відпрацюванню морських методів ведення бойових дій на морі, в повітрі, включаючи протиповітряну оборону, протичовнову війну, висадку десанту, а також пошук і порятунок на водах.

Читайте також: Парубій певен, що військові моряки повернуть Україні окупований Крим

Маневри мають на меті «підвищення гнучкості та функціональної сумісності, зміцнення можливостей відповідного реагування та демонстрації рішучості союзних і партнерських сил для забезпечення стабільності в регіоні Чорного моря».

Очікується, що США направлять на навчання ракетний крейсер класу Ticonderoga, USS Hue City (CG 66); ракетний есмінець Arleigh Burke, USS Carney (DDG 64); патрульний протичовновий літак P-8A Poseidon та іншу техніку, а також близько 800 моряків і морських піхотинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-