Туск пропонує персональні санкції за незаконне перевезення біженців

Туск пропонує персональні санкції за незаконне перевезення біженців

Укрінформ
Глава Європейської ради Дональд Туск вважає за доцільне ввести санкції проти тих, хто незаконно перевозить біженців.

Про це він сказав на прес-конференції в німецькому Гамбурзі, де бере участь у саміті G20, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Нам потрібні більш рішучі зусилля на міжнародному рівні в боротьбі проти контрабандистів, що займаються нелегальними перевезеннями людей. Я пропоную лідерам ввести адресні санкції ООН проти них", - сказав Туск.

Він пояснив, що має на увазі можливість заморожування активів і заборону на поїздки.

"Це мінімум того, що може бути зроблено на міжнародному рівні. Але у нас немає підтримки навіть цього мінімуму. Якщо ми її не отримаємо, це стане доказом лицемірства деяких лідерів G20", - заявив глава Євроради.

Читайте також: Глави МЗС Євросоюзу та Африки обговорять проблеми біженців

"Сьогодні дуже складно бути оптимістичним", - сказав Туск, але додав, що є дуже сильні гуманітарні аргументи, за допомогою яких треба "хоч би постаратися переконати наших партнерів" бути рішучішими і менш цинічними в цій спільній боротьбі.

Туск зазначив, що вдалося взяти під контроль східно-середземноморський шлях, у рази знизити число тих, хто прибуває в Європу. Багато в чому завдяки наявності "стабільних партнерів", особливо країн Балкан "і в деякому розумінні Туреччини". Проте інші шляхи продовжують використовуватися контрабандистами, і за перших півроку вже загинуло лише на морі 2 тисячі нелегальних мігрантів.

Фото: Frederick Florin/AFP via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-