Потужні зливи в Японії: шестеро загиблих і десятки зниклих безвісти

Потужні зливи в Японії: шестеро загиблих і десятки зниклих безвісти

Укрінформ
У Японії шестеро людей загинули та більше 20 зникли безвісти внаслідок повеней, що спричинили сильні дощі на півдні країни.

Про це повідомляє AFP

"В уряді країни заявили у п'ятницю, що наразі виявлено шестеро загиблих осіб та ще 22 залишаються зниклими безвісти", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, річки вийшли з берегів та наповнилися грязюкою, що призвело до руйнування доріг, будинків та шкіл на острові Кюсю - найпівденнішому з чотирьох основних островів Японії.

Читайте також: Зливи у Японії: евакуювали півмільйона людей, троє загблих

Як повідомляється, місцеві органи влади відправляють вертольоти, щоб вирвати людей з ізольованих будинків та намагаються відновити доступ до відрізаних повінню регіонів.

На вулицях також можна побачити перевернуті або поховані під водою транспортні засоби.

Прес-секретар уряду Японії, головний секретар кабінету міністрів Йошихіде Суга заявив на прес-конференції, що в рятувальних операціях беруть участь близько 12 000 поліцейських, військових, пожежників та співробітників берегової охорони.

За його словами, станом на четвер було врятовано 522 людини і ще 15 - у п'ятницю.

Раніше повідомлялося, що сильні дощі і річки, які вийшли з берегів, призвели до загибелі трьох осіб та евакуації 500 тисяч людей у двох префектурах на півдні Японії.

Фото: Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-