Невідомі в масках обстріляли людей біля мечеті на півдні Франції - багато поранених

Невідомі в масках обстріляли людей біля мечеті на півдні Франції - багато поранених

Укрінформ
Пізно ввечері в неділю, 2 липня, в Авіньйоні на півдні Франції двоє невідомих влаштували стрілянину біля місцевої мечеті.

Як пише французьке видання La Provence, в результаті постраждали четверо людей, які перебували на вулиці, і сім'я з чотирьох осіб, яка мешкає в будинку неподалік, Легкі травми отримала 7-річна дівчинка.

Двоє чоловіків у масках під'їхали до мечеті на машині і відкрили вогонь по людях, які виходили з будівлі. Стрільцям вдалося втекти.

Поліція поки не схильна вважати напад терактом, а припускає, що злочин скоєно з особистих мотивів.

Читайте також: У передмісті Парижа невідомий намагався в’їхати у людей біля мечеті

Як повідомляв Укрінформ, в Лондоні в ніч на 19 червня фургон в'їхав у натовп людей перед мечеттю в районі Фінсбері-Парк на півночі міста, коли мусульмани виходили з храму після молитви. Одна людина загинула, десятеро травмовані.

25 червня в Ньюкаслі шестеро осіб отримали поранення, коли вранці автомобіль врізався в пішоходів поблизу спортивного центру "Вестгейт", де мусульмани святкували Ід аль-Фітр (свято розговіння, яке відзначається на честь закінчення посту в місяць Рамадан). Поліція не вважає наїзд терактом, імовірніше, що 42-річна жінка-водій втратила керування.

У передмісті Парижа 29 червня заарештували чоловіка, який намагався в'їхати на машині в натовп людей перед мечеттю. За повідомленням газети Le Parisien, чоловік заявив, що хоче помститися за напади, пов'язані з угрупованням «Ісламська держава», в результаті яких протягом минулих років в Парижі загинуло багато людей.

Фото: Reuters 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-