Білий дім підтвердив підготовку зустрічі Трампа й Путіна в Гамбурзі

Білий дім підтвердив підготовку зустрічі Трампа й Путіна в Гамбурзі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп планує зустрітися з російським лідером Володимиром Путіним під час саміту "Великої двадцятки", який запланований в німецькому Гамбурзі в період 7-8 липня. 

Про це повідомило впливове американське видання The Washington Post із посиланням Білий дім. 

"Президент Трамп проведе свою першу зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним наступного тижня в кулуарах саміту G20 у Гамбурзі", - наголошується в повідомленні.

Водночас видання наводить висловлювання радника з питань національної безпеки президента США Герберта Макмастера під час брифінгу в четвер, присвяченого візиту президента Трампа до Європи. "У нас поки немає конкретного порядку денного", - зауважив він у відповідь на прохання уточнити деталі.

Тим часом, головний економічний радник Трампа Гері Кон у цьому зв'язку зазначив, що Білий дім очікує від зустрічі з Путіним, що вона буде формальним двостороннім спілкуванням на відміну від неформальної бесіди, як про це говорили раніше. Він також зауважив, що президент США планує поспілкуватися з іншими світовими лідерами, включаючи президента Китаю Сі Цзіньпіна, канцлера Німеччини Ангелу Меркель, прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей та прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе.

Тим часом, Кремль також оголосив про зустріч між двома лідерами, але жодна сторона не оприлюднила деталей, зауважує видання. При цьому підкреслюється, що персональна зустріч лідерів США і Росії відбудеться в Гамбурзі і проходитиме на тлі розслідування ФБР і американського Конгресу щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-