Екс-політики закликали Трампа і Путіна знизити військову загрозу

Екс-політики закликали Трампа і Путіна знизити військову загрозу

Укрінформ
Четверо колишніх політиків звернулися з відкритим листом до президентів США і РФ перед їх першою особистою зустріччю на полях саміту G20, який відбудеться в Гамбурзі 7-8 липня.

Серед них - екс-глава Міноборони Великобританії Десмонд Браун, колишній голова комітету в справах збройних сил Сенату США Сем Нанн, колишній посол ФРН в США, а нині голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер і екс-міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ваша перша зустріч в Гамбурзі стане унікальною можливістю підкреслити, що незважаючи на суттєві відмінності, США, Росія і Європа можуть і повинні працювати разом у життєво важливих сферах спільних інтересів, головний серед яких – зниження ядерної та інших військових ризиків, запобігання катастрофічним терористичним атакам», - йдеться в листі.

Його листа пропонують чотири кроки. Перший з них - спільна заява про те, що в ядерній війні не може бути переможців, і вона ніколи не повинна бути розв'язана, як визнання взаємної відповідальності. Друге - створення Групи військового кризового управління Росія-НАТО, відновлення двостороннього військового діалогу. Третім кроком могла б стати спільна ініціатива по боротьбі з тероризмом, співробітництво у справі недопущення потрапляння до рук ІДІЛ та інших терорганізацій ядерних і радіологічних матеріалів, які легко дістати і використовувати для виготовлення «брудної бомби». І нарешті, досягнення «хоча б неофіційного розуміння» кіберзагроз в контексті втручання в системи раннього оповіщення, щоб уникнути загрози війни «помилково».

"Прірва між Росією та Заходом сьогодні представляється більш глибокою, ніж коли б то не було з часів завершення Холодної війни", - пишуть автори відкритого листа.

За їх словами, вузол недовіри затягується все тугіше, не даючи зробити кроків у напрямку безпеки євро-атлантичного регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-