США розширили санкційний список глобальних терористів

США розширили санкційний список глобальних терористів

Укрінформ
Сполучені Штати розширили список глобальних терористів особливої категорії, долучивши до нього лідера організації "Хізбул моджахедів" Мохаммеда Юсуфа Шаха.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент вніс Мохаммеда Юсуфа Шаха, також відомого як Сеїд Салахуддін, до списку глобальних терористів особливої категорії – відповідно до указу президента 13224, який запроваджує санкції проти іноземних осіб та груп, які вчинили, або представляють значний ризик вчинення терористичних актів, що загрожують безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці чи економіці Сполучених Штатів", - йдеться в документі.

При цьому не уточнюється нинішня активність Шаха, однак у Держдепі нагадали, що в вересні минулого року він виступав із заявами зірвати будь-які спроби мирного врегулювання Кашмірського конфлікту. Зокрема, він заявив про підготовку більшого числа самогубців-кашмірів й пообіцяв перетворити Кашмірську долину на "кладовище для індійських сил".

Також зазначається, що його угруповання "Хізбул моджахедів" взяло на себе відповідальність за кілька нападів, включаючи підрив індійської адміністрації у штаті Джамму й Кашмір, внаслідок чого постраждали 17 людей.

"Діяльність Сеїда Салахуддіна може нести значний ризик здійсненню терористичних актів", - підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-