У Казахстані заперечують, що обіцяли Москві направляти військових до Сирії

У Казахстані заперечують, що обіцяли Москві направляти військових до Сирії

Укрінформ
Казахстан спростував повідомлення про ведення з Росією переговорів про можливість участі казахстанських військових у механізмі контролю за дотримання так званої угоди про деескалацію в Сирії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Казахстан ні з ким не проводить переговорів щодо відправлення своїх військ до Сирії", - йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ країни 23 червня.

Ця заява оприлюднена через день після того, як голова комітету з питань оборони російської Держдуми Володимир Шаманов заявив, що Росія звернулася до Киргизстану та Казахстану з проханням відправити війська, щоб допомогти спостерігати за зонами деескалації в Сирії.

Турецькі ЗМІ також цитували з цього приводу речника президента Реджепа Ердогана, який теж заявив, що Москва звернулася до двох центральноазіатських країн з таким проханням.

Представник міністерства закордонних справ Киргизстану заявив 22 червня, що не має жодної інформації про можливість участі своєї країни у військових операціях у Сирії.

Близько двох місяців тому дипломати Росії, Ірану та Туреччини домовилися в Астані, що зони деескалації будуть розташовані на лінії зіткнення сил армії сирійського президента Башара Асада та антиурядових повстанців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-