Швеція викликала

Швеція викликала "на килим" посла РФ через інцидент із літаком

Укрінформ
Уряд Швеції викликав на килим посла Росії в Швеції після того, як російський винищувач пролетів у безпосередній близькості від шведського розвідувального літака у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомляє Associated Press.

"Прес-секретар Міністерства закордонних справ Швеції Гуннар Вранг повідомив AP, що на зустрічі, яка "відбудеться найближчим часом", серед іншого буде обговорений інцидент, описаний в середу Збройними силами Швеції", - йдеться у повідомленні.

У Швеції наголошують, під час інциденту, що стався у понеділок, російський винищувач Су-27 пролетів біля шведського розвідувального літака і що відстань між ними "була дуже малою".

Російська сторона ситуацію поки не прокоментувала.

Як зазначається, інцидент мав місце під час збільшення військової активності в регіоні Балтійського моря, а також повідомлень про порушення повітряного простору російськими військовими літаками і збільшенням кількості російських військових суден.

Раніше повідомлялося, що у понеділок російський озброєний винищувач Су-27 також пролетів на відстані півтора метра від розвідувального літака ВПС США над Балтійським морем. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-