США передислокували свої літаки в Сирії

США передислокували свої літаки в Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати передислокували свою авіацію в Сирії з метою забезпечення безпеки американського екіпажу у зв'язку із напруженістю після інциденту зі збиттям сирійського військового літака у небі над Раккою.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву американських військових.

"У результаті нещодавніх зіткнень за участю просирійського режиму і російських сил ми вжили заходів для передислокації літаків у Сирії, щоб продовжувати боротьбу із силами ІДІЛ, одночасно забезпечуючи безпеку наших льотних екіпажів з огляду на відомі загрози у повітряному просторі над районом бойових дій", - заявив представник центрального командування ВПС США підполковник Деміен Пікарт.

Як повідомлялося, 18 червня винищувач ВПС США збив військовий літак сирійської державної армії, який бомбив територію в районі Ракки поблизу позицій збройних опозиціонерів, підтримуваних Вашингтоном.

У свою чергу міноборони Росії назвало атаку США на сирійський Су-22 військовою агресією та заявило про припинення співробітництва з американською стороною в рамках меморандуму про запобігання інцидентам в небі над Сирією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-