"Ленінський розпродаж" у Баварії: замовлення надійшли з РФ, Китаю, Молдови

Укрінформ
У німецькому містечку Гундельфінген, федеральна земля Баварія, продають пам'ятники лідерам комуністичного руху - Володимиру Леніну, Йосипу Сталіну, Ернсту Тельману, Клементу Готвальду - всього 6 скульптур.

Про аукціон повідомляє Potsdamer Neueste Nachichten.

«Потсдамський торговий дім Auktionspunkt влаштував у Баварії аукціон статуй Леніна і Сталіна. Зацікавлені є у всьому світі», - пише видання.

Фігури стоять на території колишньої шахти пліч-о-пліч, хоча в реальному житті нерідко ворогували один з одним, йдеться в репортажі. Статуї з граніту і піщанику опинилися у Баварії після розвалу Східного блоку. Наприклад, 12-метровий, 80-тонний Ленін з червоного граніту виготовлений до 25-річчя НДР для Дрездена. За нього просили 150 тисяч євро. Наступний за розмірами - пам'ятник Сталіну - 3,7 метри заввишки, він стояв раніше у Чехословаччині. Найменший за розмірами з лотів - Ернст Тельман, керівник Компартії Німеччини, з бронзи, всього 1,4 м.

Організатори порахували, що такі пам'ятники можуть зацікавити цінителів. Втім, коло таких не надто велике. Хоча запити надходили з Китаю, Росії і Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-